همانگونه که فشار خون بالا می تواند منجر به بروز عوارضی در افراد مختلف شود، فشار خون پایین نیز عوارضی به همراه دارد.
وجود فشار خون 60/90 یا کمتر در افراد، افت فشار خون تلقی می شود. برخی افراد به طور طبیعی دارای فشار خون پایینی هستند. این افراد در اثر مصرف نمک، نخوردن میوه و سبزیجات و اضافه وزن دچار افزایش فشار خون نمی شوند و کمتر دچار سکته و بیماری های قلبی و کلیوی می شوند.
اگر چه در بسیاری از موارد فشار خون پایین علائم چندانی ندارد و نیازی هم به درمان آن نیست، در برخی موارد با بروز برخی علائم از قبیل سرگیجه، سردرد سبک، تهوع، تنفس تند، تشنگی، ضعف عمومی و غش می توان به آن پی برد. از دلایل کاهش فشار خون می توان به کم آبی در اثر ورزش و فعالیت زیاد و یا تب، خونریزی متوسط یا شدید، التهاب حاد ارگان های بدن، بیماری های قلبی، افزایش سن، بارداری و مصرف برخی داروها همچون مسدودکننده های کانال کلسیم، مسدودکننده های بتا و دیگوکسین رلانوکسین اشاره کرد. همچنین بیماری دیابت و داروهای تجویزی برای درمان بیماری هایی نظیر پارکینسون و افسردگی نیز در کاهش فشار خون مؤثرند.
در بسیاری موارد با درمان های ساده خانگی می توان از بروز عوارض ناشی از فشار خون پایین پیشگیری کرد که تعدادی از آن ها را در اینجا نام برده می شوند:
- افزایش مصرف آب
- مصرف مواد مغذی همچون نان و غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات، ماهی و مرغ
- استفاده از نمک در غذاها (البته با مشورت و تأیید پزشک متخصص) و یا استفاده از سس سویا
- افزایش تعداد وعده های غذایی با کربوهیدرات کم
- مصرف ادویه جاتی چون زنجبیل، دارچین، زردچوبه، رزماری و فلفل
- استفاده از دم نوش ریشه شیرین بیان
- استفاده از عصاره ریحان و عسل
- استفاده از آب هویج و یا عصاره چغندر
- مصرف کشمش به صورت روزانه
- و همچنین ورزش یوگا: در زمان پایین بودن فشار خون بهتر است فرد هنگام بلند شدن از خواب ابتدا برای چند دقیقه به حالت نشسته روی تخت قرار گیرد و سپس از جا بلند شود. بهتر است سر این افراد در هنگام خواب کمی بالاتر قرار گیرد.
گروه پزشکی فدک ضمن آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، از شما دعوت می کند سایر مقالات این سایت را مطالعه بفرمایید.
در صورتی نیاز به اطلاع از قیمت های محصولات ما با شماره تلفن های 7-66970536، 66973629 تماس حاصل نمایید.