مقالات

عوارض کمبود وزن

عوارض-کمبود-وزن

اگر چه داشتن اندامی باریک شرایط دلخواه هر فردی به نظر می رسد، ولی عوارض کمبود وزن و لاغری بیش از حد مشکلات متعددی پیش رو دارد. و این عواض اغلب نادیده گرفته می شود.

بدن افراد بسیار لاغر اغلب نمی تواند به درستی عمل کرده و سلامتی آن ها را تأمین کند. چنانچه در اثر بیماری، انجام عمل جراحی، سوخت و ساز سریع ژنتیکی یا رژیم نامتعادل دچار کمبود وزن شده اید، می توانید با مصرف کالری بیشتر، فعالیت مناسب و راهنمایی یک متخصص این شرایط را اصلاح کنید. چنانچه شاخص توده بدن شما (BMI) کمتر از 18/5 باشد، شما دارای کمبود وزن هستید و با عوارض کمبود وزن پیش رو خواهید بود.

عوارض کمبود وزن کمبود وزن

 

ضعف سیستم ایمنی

کمبود وزن بیش از حد منجر به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن افراد و در نتیجه افزایش احتمال ابتلا به امراض می گردد. از عوارض کمبود وزن میتوان به ابتلا به سرماخوردگی های مکرر و کند شدن روند بهبود افراد در نتیجه این اختلال است.

سیستم ایمنی بدن شما نیاز به حجم مشخصی از ویتامین ها و مواد معدنی دارد. زمانی که وزن شما کمتر از حد تعادل باشد، ممکن است این ویتامین ها که شامل ویتامین های A، C، D و E هستند را دریافت نکنید. همچنین مواد معدنی همچون آهن، سلنیوم و روی را به اندازه لازم دریافت نکنید. ریزش مو و ضعف بیش از حد در اثر کاهش حجم عضلات نیز از سایر عوارض کمبود وزن هستند.

عوارض هورمونی ناشی از کمبود وزن

کمبود وزن در بانوان ممکن است منجر به وقوع اختلالات هورمونی گردد. این اختلال به شکل قاعدگی نامنظم و یا قطع قاعدگی نمودار میگردد.

کمبود وزن نوعی از استرس است که تولید هورمون را در بدن شما تغییر می دهد. هم¬چنین کمبود وزن می تواند بارداری را با مشکلاتی روبرو کند. همچنین منجر به این شود که شخص به سختی باردار شود. بدن در این شرایط احساس می کند که ذخیره چربی کافی ندارد یا مقدار کافی مواد مغذی دریافت نمی کند تا بتواند زندگی دیگری را تأمین و حمایت کند و بنابراین زمان مناسبی برای تولید مثل نیست.

مطالعاتی که در سال 2011 در ASRM امریکا انجام شد، نشان داد که زنان با BMI بین 14-18 تنها 34 درصد شانس به دنیا آوردن یک نوزاد سالم دارند.

کمبود تغذیه

سایز خیلی کوچک بدن می تواند نشانی از این باشد که رژیم غذایی شما دارای مواد مغذی کافی نیست. یا دارای شرایطی مثل بیماری سلیاک هستید که مانع از جذب مؤثر مواد مغذی می گردد. این مشکل می تواند در افراد منجر به کم خونی ناشی از فقر آهن و یا کمبود آمینو اسید گردد. کمبود مواد مغذی در افراد انرژی بهینه را کاهش می دهد. بنابراین منجر به احساس بی حالی، ضعف و خستگی می گردد. از عوارض کمبود وزن این است که این افراد دارای چهره کسل و بی حال، موهای خشک بوده حجم ماهیچه ها در آن ها کاهش یافته و مغز دچار حس مه آلودگی می گردد که مانع از خواب فرد می شود.

اعتماد به نفس و عوارض کمبود وزن

تحمل فشار و استرس های روزمره زندگی به اندازه کافی مشکل و خسته کننده است. هیچ فردی نمی خواهد مدام با نظرهای منفی در ارتباط با ظاهرش مواجه شود. هم چنین، لاغری بیش از حد ممکن است منجر به این شود که فرد به علت ترس از آسیب دیدن به صورت خودآگاه از انجام برخی ورزش ها، تفریحات و بازی ها خودداری کند. همه افراد بدن یکسانی ندارند و شما نمی توانید با تغییر در رژیم غذایی و یا برنامه تمرینات ورزشی از یک بازیکن بسکتبال لاغر و بلندقد به یک فرد بازیکن حرفه ای و چهارشانه تبدیل شوید، اما می توانید به سالم ترین وضعیت ممکن برای بدن خود دست یابید.

 

اقدامات لازم برای بهبود کمبود وزن

 

اقدامات لازم برای بهبود کمبود وزن اقدامات برای بهبود کمبود وزن بهبود کمبود وزن

ابتدا با پزشک معالج خود مشورت کنید تا از عدم وجود یک بیماری زمینه ای در خود مثل اختلالات خود ایمنی مسائل سوء جذب گوارشی که منجر به کاهش وزن شدید و عوارض کمبود وزن می شوند، مطمئن شوید. تنها راه افزایش وزن خوردن غذا است.

از خوردن غذاهای ناسالم مثل شیرینی ها و خوراکی های فرآوری شده خودداری کنید. ( ضمنا اگر دچار چاقی هستید مقاله “مبارزه با چاقی” ما را از دست ندهید) چرا که شما در شرایط کمبود وزن نیز هنوز در معرض ابتلا به بیماری هایی هستید که از مصرف زیاد شکر و غلات تصفیه شده ناشی می شوند.

با تغذیه سالم و مصرف پروتئین بدون چربی، غلات کامل و چربی های اشباع نشده، روزانه 250-500 کالری به غذای خود بیفزایید. یک لایه کره بادام زمینی که روی موز بریزید، یک مشت آجیل بین وعده نهار و شام و یا مخلوطی از میوه های تازه با ماست و یخ می تواند این کالری را با وعده های سالم و خوشمزه به رژیم شما بیفزاید.

لازم به ذکر است که فعالیت بدنی به افزایش اشتها کمک می کند. روزانه 20-30 دقیقه دوچرخه سواری کنید. چند بار در هفته ورزش های استقامتی انجام دهید تا به ساختن عضلاتی سالم کمک کنید. این اقدامات می تواند به شما کمک کند 1 تا 2/1 پوند در هفته وزن خود را افزایش دهید. و از عوارض کمبود وزن راحت شوید!

گروه پزشکی فدک با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، با ارائه ترازوهای خانگی به شما در پایش مداوم وزن خود کمک خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه ترازوها مراجعه نمایید. همچنین می توانید برای اطلاع از قیمت با شماره تلفن های   7-66970536 ، 66973629   تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *